Sådan vælger du det rigtige træ til din have

På grund af det store udvalg af træer kan du bogstaveligt talt ikke se skoven af ​​træer. I denne blog kan du læse nogle tips til, hvordan du bedst afgør, hvilket træ der passer bedst til din have.
Vælg venligst den rigtige størrelse
Først og fremmest er det vigtigt at bestemme træets størrelse. Det afhænger selvfølgelig af størrelsen på din have. Hvis du har en lille have, er det tilrådeligt at vælge et lille træ. Dette skyldes, at brug af et stort træ hurtigt mister al plads. Vælg derfor et lille træ som en bonsai. På den anden side kan folk med store haver vælge større træarter og plante flere eksemplarer.
Træets formål
Når du skal vælge træ, er det også vigtigt at overveje formålet med at købe træet. Mangler du for eksempel et dekorativt træ? Så du kan for eksempel kigge efter træer, der blomstrer smukt om foråret og sommeren. Eller har du en meget solrig have og vil have et træ til at give dit læ? Så vælg et træ med en bred krone, da det giver meget skygge. Endelig kan du også vælge et træ, der giver dig frisk frugt. Drømmer nogen om at spise meget friske og saftige æbler og pærer hver dag i deres have?
Passop
Træer kan adskille sig væsentligt fra hinanden med hensyn til den nødvendige vedligeholdelse. For eksempel skal nogle træer beskæres, hvilket kan tage lidt tid. Rensning af bladene om efteråret kan også være et stort arbejde. Hvis du har tid, er det derfor ikke tilrådeligt at vælge et træ, der kræver meget træpleje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *